page_banner1

tala fou

'E pei o New Amsterdam': Saili e faʻatupe i luga o tulafono le mautonu o le cannabis Thailand - Oketopa 6, 2022

O se aoauli vevela o le Aso Sa i luga o le motu vevela o Koh Samui, ma o tagata asiasi i se fale kalapu matagofie o loʻo malolo i luga o sofa paʻepaʻe, faʻamafanafana i totonu o le vaitaʻele ma mitiina le champagne taugata.
Ose vaaiga fa'ate'ia i Taialani, lea na fa'afalepuipui ai e le aunoa i latou o lo'o tagofia fualaau fa'asaina seia o'o i nai masina talu ai.
Ia Iuni, na aveese ai e le atunuu Asia i Sautesasae le laau mai lana lisi faasaina o fualaau faasaina ina ia mafai e tagata ona totoina, faatau atu ma faaaoga mo togafitiga faafomai.
Ae o le tulafono e faʻatonutonu ai lona faʻaoga faʻafiafiaga e leʻi pasia e le Palemene, ma tuʻu ai se nofoaga efuefu faaletulafono lea e toʻatele mai tagata tafafao maimoa i "tagata fai pisinisi cannabis" o loʻo tauivi nei e faʻaoga.
"O le manaoga mo le cannabis e maualuga," o le tala lea a le pule o le Beach Club Carl Lamb, o se tagata malaga mai Peretania ua 25 tausaga o nofo i Koh Samui ma e ana le tele o faletalimalo.
O faletalimalo i Thailand ua toe ola mai ina ua maeʻa le faʻamaʻi, ae e tusa ai ma le Mr Lamb, o le faʻatagaina o le cannabis "ua suia ai tulafono o le taʻaloga."
“O le valaau muamua tatou te maua, o le imeli muamua tatou te maua i aso uma, o le, 'E moni lenei mea?E sa'o ea e mafai ona e fa'atau atu ma ula mariuana i Taialani?"o lana tala lea.
I tulaga fa'apitoa, o le ulaula i nofoaga faitele e mafai ona fa'asala ai i le falepuipui mo le tolu masina pe fa'asala fo'i i le salatupe e $1,000, po'o fa'asalaga uma e lua.
“Na muamua oo mai leoleo ia i matou, sa matou faia se suesuega poo le a le tulafono, ae na ona latou faamalosia le tulafono ma lapataia i matou e uiga i ai,” o le tala lea a Mr. Lamb.
“Ma [na fai mai leoleo] afai e faalavelave i soo se tasi, ona tatau loa lea ona tapunia vave … Matou te matua taliaina lava se ituaiga o tulafono faatonutonu.Matou te le manatu e leaga.”
"E pei o le Amsterdam fou," o le tala lea a Carlos Oliver, o se tagata asiasi mai Peretania i le faletalimalo na ia filifilia se sooga ua saunia mai se pusa uliuli.
“Na matou o mai i [Tailani] ina ua leai ni mariuana, ona sosoo ai lea ma le masina talu ona matou malaga, e mafai ona faatau vao i soo se mea – i pa, faleaiga, i luga o le auala.O lea na matou ulaula ai ma pei, "Maʻeu le manaia."o lea lava?E ofoofogia lenei mea”.
E le'o talitonu pea Kitty Chopaka na fa'atagaina o ia e fa'atau atu le cannabis moni ma lolipops e fa'aona ai le cannabis i faleoloa felanulanua'i i le pito maualuga o Sukhumvit.
“Le Atua e, ou te leʻi manatu lava i loʻu olaga o le a tupu moni lenei mea,” o le tala lea a le fautua malosi o le mariuana.
Na ioeina e Ms Csopaka e faapea sa i ai ni nai fenumiai muamua i faletalavai fou ma le au faatau fiailoa ina ua finau le malo o le cannabis e mo na o togafitiga faafomai ma togafitiga.
E tatau ona i ai i lalo ole 0.2 pasene ole vaila'au THC ole vaila'au fa'amago ole vaila'au fa'amamago, e le fa'atulafonoina.
A'o fa'asa e tulafono o lamatiaga lautele le ulaula i nofoaga faitele, latou te le fa'asāina le ulaula i meatotino tumaoti.
“Ou te lei manatu lava o le a aveesea se mea i Taialani ae lei pasia tulafono, ae o le mea foi lea, o faiga faaupufai i Thailand e faateia ai lava au,” o le tala lea a Ms Shupaka.
Na ia fautuaina le komiti faapalemene i le tusiaina o se tulafono fou, lea ua taofia a o finauina e paaga ma faipule lona tulaga lautele.
I le taimi nei, i vaega o Bangkok, o loʻo i ai se manogi manino i le ea e sili atu ona faigofie nai lo pad thai.
O nofoaga lauiloa i le po e pei o le Khaosan Road lauiloa ua i ai nei faleoloa cannabis o soʻo se foliga ma lapopoa.
O Soranut Masayawanich, poo le “beer” e pei ona lauiloa ai o ia, o se tagata gaosi faalilolilo ma tufatufaina ae na tatalaina se faletalavai laiseneina i le eria o Sukhumvit i le aso na suia ai le tulafono.
A asiasi atu tusitala mai fafo i lona faleoloa, o loʻo faʻasolosolo pea le au faʻatau e mananaʻo i tofo eseese, tamaoaiga ma ituaiga tofo eseese.
O fugalaau o loʻo faʻaalia i fagu tioata tutusa i luga o le fata, ma o le aufaigaluega Beer, faʻapea foʻi ma le sommelier, latou te ofoina atu fautuaga i le filifilia o le uaina.
"E pei lava ou te moemiti i aso uma e tatau ona ou togi aʻu lava," o le tala lea a Beal.“O se tietiega sologa lelei ma manuia.Ua fa’aolaola pisinisi.”
Na amata e Beer se olaga e matua'i ese lava a'o avea ma se tamaititi i se tasi o sitcom sili ona lauiloa i Thailand, ae ina ua maua i mariuana, na ia fai mai o le fa'ailoga na faamuta ai lana galuega fai.
“O le taimi sili lea-sa lelei le faatauina atu, e leai ni a matou tauvaga, e leai ni a matou totogi tetele, sa na ona matou faia i luga o le telefoni,” o le tala lea a Beal.
E le o taimi sili ia mo tagata uma – sa faasaoina pia mai le falepuipui, ae e afe ma afe tagata na pueina ona o mariuana na taofia i totonu o falepuipui i Thailand ua lauiloa tele le tumu.
Ae i le 1970s, ina ua faalauiloa e le Iunaite Setete lana "taua i fualaau faasaina" i le lalolagi atoa, na faavasega e Thailand le cannabis o se "vasega 5" fualaau faasaina ma faasalaga mamafa ma faasalaga falepuipui.
Ina ua fa'atulafonoina ia Iuni, e silia ma le 3,000 pagota na fa'asaolotoina ma fa'aleaogaina a latou fa'asalaga fa'atatau i mariuana.
Tossapon Marthmuang ma Pirapat faaopooponyongkij na faasalaina i le fitu ma le afa tausaga i le falepuipui mo le aveina o le 355 kilokalama o le "piliki mutia" i le itu i matu o Thailand.
I le taimi na pu’e fa’apagota ai, na fa’ailoa atu ai e leoleo i latou i le au fa’asalalau ma pu’e ata i latou ma mea tetele na pu’e.
Na fa’asa’olotoina i latou i se lagona ‘ese’ese – o lo’o fa’atali le au fa’asalalau i fafo o le falepuipui e pu’eina le mafutaga fiafia a le aiga, ma sa i ai iina le au faipule e fa’amalo, e taumafai e manumalo i palota i le palota o le tausaga fou.
O le minisita o le soifua maloloina o loʻo iai nei, Anutin Charnvirakul, ua suia le taʻaloga e ala i le folafola atu e toe tuʻuina atu laau i lima o tagata.
O mariuana fa’afoma’i e pulea e le malo na fa’atulafonoina i totonu o le fa tausaga, peita’i i le palota talu ai i le 2019, o le faiga fa’avae a lana pati e mafai e tagata ona toto ma fa’aaoga le la’au e fai ma vaila’au i totonu o aiga.
O le faiga faavae na foliga mai o se palota faigofie - o le pati a Mr. Anutin, Bhumjaitai, na tulai mai e avea ma pati lona lua i le pulega o le malo.
“Ou te manatu o le [marijuana] o le mea e matilatila ai, ma o nisi e taʻua laʻu pati o se pati mariuana,” o le tala lea a Mr. Anutin.
"O suʻesuʻega uma ua faʻaalia ai afai tatou te faʻaoga tatau le laau o le cannabis, o le a maua ai le tele o avanoa e le gata [mo] tupe maua, ae [e] faʻaleleia ai le soifua maloloina o tagata."
O le vailaʻau vailaʻau cannabis na amata i le 2018 ma o loʻo faʻateleina i lalo o Anutin, o loʻo faʻamoemoe e aumaia le faitau piliona o tala i le tamaoaiga Thai i tausaga a sau.
“E mafai ona e maua se tupe maua mai vaega uma o lenei laau,” o lana tala lea.“Ia o i latou e mauaina muamua lava o le aufaifa’ato’aga ma i latou o lo’o galulue i fa’ato’aga.”
O Sister Jomkwan ma Jomsuda Nirundorn na lauiloa i le totoina o meleni Iapani i la latou faatoaga i matu sasaʻe Thailand aʻo leʻi suia i le cannabis i le fa tausaga talu ai.
O talavou e toʻalua "faipisinisi cannabis" o loʻo faʻaalia ma ataata, muamua tuʻuina atu falemaʻi i le lotoifale ma laʻau CBD maualuga ma, talu ai nei, faʻasalalau atu i totonu o THC laau mo le maketi faʻafiafia.
"Amata i le 612 fatu, na latou toilalo uma, ona le manuia ai lea o le [vaega] lona lua," o le tala lea a Jomkwan, faʻataʻamilo ona mata ma 'ata.
I totonu o le tausaga, na latou toe maua le $ 80,000 i tau faʻapipiʻi ma faʻalauteleina e faʻatupu le cannabis i totonu o greenhouses e 12 faatasi ai ma le fesoasoani a le 18 tagata faigaluega tumau.
Na foa'i fua mai e le malo o Thai le 1 miliona laau o le cannabis i le vaiaso na fa'atulafonoina ai, ae mo le faifa'ato'aga araisa o Pongsak Manithun, e le'i umi ae taunu'u le miti.
“Sa matou taumafai e toto, sa matou totoina ni fatu, ona matou ola ai lea ona matou tuu lea i totonu o le eleele, ae sa magumagu ma mamate,” o le tala lea a Mr. Pongsak.
Na ia ta’ua fo’i, o le vevela o le tau i Taialani ma le palapala i itumalo i sasa’e o le atunu’u e le talafeagai mo le totoina o le cannabis.
“O tagata e iai tupe o le a mananaʻo e auai i le faʻataʻitaʻiga… ae o tagata masani e pei oi matou e le faʻamalosi e teu faʻafaigaluega ma faia lea ituaiga tulaga lamatia,” o lana tala lea.
“O loo fefefe pea tagata [i le mariuana] ona o se fualaau faasaina – latou te fefefe ne’i faaaoga e a latou fanau po o fanau a fanau ma avea ma vaisu.”
E toʻatele tagata e popole i tamaiti.O se su'esu'ega a le atunu'u ua fa'aalia ai o le to'atele o tagata Thai e le mana'o e fa'aalia i tu ma aga mariuana.


Taimi meli: Oke-09-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou