page_banner1

tala fou

Le lumanaʻi o le cannabis i Taialani

Ua silia ma le lua masina talu ona fa'atulafonoina e Thailand le fa'ato'aga ma le fa'atau atu o le cannabis mo fa'amoemoega fa'afoma'i.
O le gaioiga o se faʻamanuiaga mo pisinisi faʻatatau i le cannabis.Ae ui i lea, o le toʻatele, e aofia ai ma fomaʻi soifua maloloina, o loʻo popole i le tulafono o le cannabis ua pasia e le palemene.
I le aso 9 o Iuni, na avea ai Thailand ma atunuu muamua i Asia i Sautesasae na faʻatagaina le mariuana, ma aveese le laau mai lana Vasega 5 lisi vailaʻau e ala i se faʻasalalauga i le Royal Gazette.
I le talitonuga, o le tetrahydrocannabinol (THC) faʻapipiʻi e mafua ai aʻafiaga o le mafaufau i le cannabis e tatau ona itiiti ifo i le 0.2% pe a faʻaaogaina i vailaʻau poʻo meaʻai.Ole pasene maualuga ole cannabis ma cannabis extracts e tumau pea ile tulafono.E mafai e aiga ona lesitala e toto laau i le fale i luga o le app, ma e mafai foi e kamupani ona totoina laau ma se pemita.
Na faamamafaina e le Minisita o le Soifua Maloloina Anutin Charnvirakul e faapea o le faaitiitia o tapulaʻa e faʻatatau i le faʻalauiloaina o vaega e tolu: faʻamamafaina faʻamanuiaga faʻafomaʻi e avea o se isi togafitiga mo gasegase ma lagolagoina le tamaoaiga o le cannabis e ala i le faʻalauiloaina o le cannabis ma le cannabis e avea o se tinoitupe.
O le mea moni, o le vaega fa'aletulafono e fa'afaigofie ona maua oloa cannabis e pei o vai inu, mea'ai, lole ma kuki.O le tele o oloa e aofia ai le sili atu i le 0.2% THC.
Mai le Khaosan Road i Koh Samui, o le tele o tagata fa'atau oloa ua fa'atuina faleoloa e fa'atau atu ai le cannabis ma le cannabis-infused products.O fale'aiga e fa'asalalau ma tufa atu mea'ai e iai le cannabis.E ui lava e le tusa ai ma le tulafono le ulaina o mariuana i nofoaga faitele, ae o tagata e aofia ai turisi, ua vaaia le ulaina o mariuana ona ua manatu e le manaia.
O tamaiti aʻoga e 16 ma 17 na ave i falemaʻi i Bangkok mo le mea na faʻamoemoe e avea ma "sova o le mariuana".E to’afa ali’i, e aofia ai ma se ali’i e 51 tausaga le matua, na maua le tiga o le fatafata i le vaiaso talu ona fa’atulafonoina le mariuana.O le 51 tausaga le matua na maliu mulimuli ane ona o le faaletonu o le fatu i le Charoen Krung Pracharak Hospital.
I le tali atu ai, na vave ai ona sainia e le ali’i o Anutin ni tulafono e fa’asa ai ona umia ma fa’aaoga mariuana e tagata e i lalo ifo o le 20 tausaga le matutua, o tina ma’itaga pe fa’asusu, se’i vagana ua fa’atagaina e le foma’i.
O nisi o isi tulafono faatonutonu e aofia ai le faʻasa o le faʻaaogaina o mariuana i totonu o aʻoga, e manaʻomia ai le au faʻatau oloa e tuʻuina atu faʻamatalaga manino e uiga i le faʻaaogaina o mariuana i meaʻai ma meainu, ma le faʻamalosia o tulafono a le soifua maloloina lautele o loʻo faʻamatalaina ai le mariuana o se amioga le pulea e mafai ona faʻasala i le tolu tausaga i totonu. falepuipui.masina ma sala tupe 25,000 baht.
I le masina o Iulai, na tuʻuina atu ai e le Pulega o Tagata Tafafao Maimoa mai Taialani se taʻiala i tulafono ma tulafono faatonutonu e uiga i le cannabis ma le faʻaaogaina o le cannabis.Na faʻamaonia mai e le tusa ai ma le tulafono le aumaia i Thailand o oloa o loʻo i ai le cannabis ma cannabis extracts, oloa e maua mai le cannabis, ma soʻo se vaega o le cannabis ma le cannabis.
E le gata i lea, e sili atu i le 800 fomaʻi mai le Falemai o Ramati Bodie na manaʻomia le vave taofia o le cannabis decriminalization policy seʻia oʻo ina iai ni faʻatonuga talafeagai e puipuia ai tupulaga talavou.
I le taimi o le felafolafoaiga a le Palemene i le masina na teʻa nei, na fesiligia ai e le itu teteʻe Mr. Anutin ma tuuaia o ia i le fatuina o faafitauli faʻaagafesootai ma le solia o tulafono faʻalotoifale ma faʻava-o-malo e ala i le faʻatulafonoina o le cannabis e aunoa ma se vaavaaiga tatau.Na taua e le ali’i o Anutin e fa’apea, o le a le toe i ai se fa’aaoga sese o le laau fa’asaina i totonu o le nofoaiga a le malo lenei, ma ua ia mana’o fo’i ina ia vave ona fa’atulafonoina le tulafono e fa’atonutonu ai lona fa’aaogaina.
O le le manino o taunuuga faaletulafono mo i latou e solia ia pulega ua uunaia ai malo i fafo e tuuina atu lapataiga i o latou tagatanuu.
Ua tuuina mai e le US Embassy Bangkok se puletini mataʻutia: Faʻamatalaga mo Tagatanuu o Amerika i Taialani [Iuni 22, 2022].O le faʻaaogaina o mariuana i nofoaga faitele i Thailand e le tusa ai ma le tulafono.”
O lo'o fa'ailoa manino mai i le fa'aaliga, so'o se tasi e ulaina mariuana ma mariuana i nofoaga faitele mo fa'afiafiaga, e fa'aauau pea ona feagai ma fa'asalaga fa'aletulafono e o'o atu i le tolu masina i le falepuipui po'o se sala tupe e o'o atu i le 25,000 baht pe a afaina ai tagata lautele pe lamatia ai le soifua maloloina. o isi.
O le upega tafaʻilagi a le malo o Peretania o loʻo taʻu atu i ona tagatanuu: "Afai o le THC e itiiti ifo i le 0.2% (i le mamafa), o le faʻaaogaina e le tagata lava ia o le cannabis e faʻatagaina, ae o le faʻaaogaina o le cannabis i nofoaga faitele e tumau pea i le tulafono ... Afai e te le o mautinoa, fesili.pulega fa'alotoifale talafeagai.
E tusa ai ma Sigapoa, ua fa’ailoa manino mai e le Ofisa Tutotonu o Narcotics Bureau (CNB) o lo’o i ai siaki masani i nofoaga eseese e siaki ai ma o le fa’aaogaina o fualaau fa’asaina i fafo atu o Sigapoa ose solitulafono.
“[I lalo o le] Tulafono o le Fa'aaoga sese o Fualaau Fa'asaina, so'o se sitiseni po'o se tagata nofomau o Sigapoa e maua i le fa'aaogaina o fualaau fa'asaina i fafo atu o Sigapoa o le a noatia fo'i mo se solitulafono tau fualaau fa'asaina," o le tala lea a le CNB i le Straits Times.
I le taimi nei, na lafoina e le Amapasa Saina i Bangkok se faʻasalalauga Q&A i luga o lana upega tafaʻilagi e uiga i le auala e tatau ai i tagatanuu Saina ona tausisia tulafono faʻatulafonoina o le cannabis a Thailand.
"E leai ni tulafono manino pe mafai e tagata mai fafo ona talosaga e totoina le cannabis i Thailand.E taua le manatua o le malo Thai o loʻo faʻatonutonuina pea le gaosiga o le cannabis.O le faʻaaogaina o le cannabis ma le cannabis oloa e tatau ona faʻavae i luga o le soifua maloloina ma faʻafomaʻi mafuaaga, ae le o le soifua maloloina ae le mo mafuaaga faʻafomaʻi ... ... mo faʻafiafiaga, "o le tala lea a le amepasa.
Ua lapataia e le ofisa o Saina e uiga i taunuuga ogaoga pe afai e aumai e ona tagatanuu le cannabis i le fale i foliga faaletino ma mea e totoe.
“O le Mataupu 357 o le Criminal Code of the People's Republic of China o loʻo faʻamalamalama manino ai le mariuana o se vailaʻau, ma o le totoina, umia ma le taumafaina o mariuana i Saina e le tusa ai ma le tulafono.Tetrahydrocannabinol [THC] o loʻo i totonu o le vaega muamua o vailaʻau psychotropic, e tusa ai ma se faʻasalalauga i luga o le upega tafaʻilagi a le ambassador, O vailaʻau e pulea i Saina, o vailaʻau ma oloa eseese o loʻo i ai THC, e le faʻatagaina ona faʻaulufale mai i Saina.O le faaulufaleina mai o mariuana poo oloa mariuana i totonu o Saina o se solitulafono solitulafono.
Na faʻaopopoina e le faʻasalalauga e faʻapea, o tagatanuu Saina o loʻo ulaina le cannabis poʻo le taumafaina o meaʻai ma meainu o loʻo iai le cannabis i Taialani e mafai ona tuʻu ni faʻailoga i meaola faʻataʻitaʻi e pei ole urine, toto, faua ma lauulu.O lona uiga afai e toe fo’i i lo latou atunu’u sitiseni Saina e ulaula tapaa i Taialani ma faia su’esu’ega fa’asaina i Saina, e ono tula’i mai ni fa’afitauli fa’aletulafono ma fa’asala ai loa, ona o le a ta’ua i latou o lo o latou tagofia fualaau fa’asaina.
I le taimi nei, ua lapataia e le au amepasa Thai i le tele o atunuu, e aofia ai Iapani, Vietnam, Korea i Saute ma Initonesia, o le aumaia o le cannabis ma le cannabis oloa i totonu o le atunuu e mafai ona iʻu ai i faasalaga mamafa e pei o le mamafa o le falepuipui, aveʻesea ma faʻasa i le lumanaʻi.Ulufale.
O le a'ea o le mauga e 8000m i le lalolagi o le lisi pito i luga lea o moomooga mo tagata a'e, o se matatia na ausia e le itiiti ifo i le 50 tagata ma o Sanu Sherpa na muamua faia faalua.
O se satini sili, 59, na fanaina oti i se kolisi militeri a Bangkok e ni tagata se toalua ma saisai ina ua uma ona manua.
O le aso Lulu o le vaiaso nei na faatulaga ai e le Faamasinoga Faavae o Setema e fai ai le faaiuga o le nofoaiga a General Prayut i se mataupu o loo fia faamautu ai poo afea o le a oo ai i le valu tausaga e avea ai o ia ma palemia.


Taimi meli: Sep-14-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou